http://hverdags-blogger.blogspot.no/

Google+ Badge

tirsdag 15. april 2014

Ullbukse

Hytte-bukse i ull; voksen str.

Av Helene Jøssund den 14. april 2014 kl. 22:16
Garn:Smart

Pinner 3,5

Strikkefasthet:23 m pr 10 cm


Str: en romslig 40/42

Buksen strikkes nedenfra og opp. Hvert ben strikkes for seg, settes sammen i skrittet, deretter strikkes det rundt med forkortede rader bak.

Dette er ingen fullgod oppskrift, men heller en beskrivelse av hva jeg har gjort for å lage en bukse til meg selv. Vær nøye med mål, regn på antall masker og mål underveis for å få en buske som passer akkurat til deg.

Buksen jeg strikket  er romslig og litt baggy på. Det var også målet; men neste gang kommer jeg nok til å ta inn litt mer over hoftene slik at den blir litt smalere oppe. Er litt spent på hvor mye den vil strekke seg i bruk.Alle mønster kan brukes; Marius, Fana, Setesdal osv osv.Tilpass antall masker til mønsteret du ønsker å bruke, noen masker til eller fra her gjør ikke store forskjellen for passform.For litt glitter og stas  la jeg også inn en tynn glittertråd i lilla sammen mønsterfargen. Den vises veldig dårlig på bildene, men den gir en fin effekt uten å bli for prangende. Litt mer knotete å strikke med, men ikke vanskelig.Plasser mønster der hvor du vil ha det. Det går helt fint ann å stikke mønster nederst på begge ben, droppe borden på låret osv.Venstre ben:

Legg opp 60 mg. Strikk rundt, rett , 6 omg.

1 hullrad; 1 kast , 2 rett sammen ut omg.Neste omg; strikk alle kast rett.

Strikk 6 omg rett.

På neste omg; øk 20 m jevnt fordelt på omg.

1 omg rett

Øk igjen 20 m jevnt fordelt.

1 omg rett

Øk 20 m jevnt fordelt; totalt 120 m på omg.

I omg rett.

Stikk 1 rapport av fullt Mariusmønster; diagram ligger fritt på nett. Jeg avlsuttet med noen runder lus  for å myke opp overgangen litt.

Strikk deretter videre rett til ønsket innerbenslengde; til meg 75 cm fra brettekant.Høyre ben.

Strikk som venstre, men lag en stripe med Marius-kryss midt på låret.Fell 10 masker på innsiden, midten, begge ben. Sett bena sammen. Sett en markør midt foran og bak. På annenhver omg økes det 1 maske på hver side av markøren foran fem ganger, totalet 240 m på omg. Strtikk videre i bunnfarge.

Etter 10 omg, begynn å strikke forhøyningen bak. Strikk først fem masker forbi markør, snu, strikk fem masker forbi andre veien. Snu, strikk 10 m forbi markøren, snu, strikk 10 m forbi andre veien. Snu, strikk 15 masker forbi  osv. Forsett til du har strikket 30 masker forbi begge veier. Fortsett videre rundt.

Begynn igjen på diagrammet til Mariusmønsteret.  På omg mellom bordene, ; der det er to omg bunnfarge; fell 6 masker jevnt fordel; 3 på hver ben3 ganger. Forstett å strikke mønster.Når du kommer til kryssene i Mariusmønsteret ( om du bruker det) , må du jukse litt for å få maskeantallet til å stemme.

Etter diagram; strikk 10 omg bunnfarge.

På neste omg, strikk to hull foran; på hver side av markøren. Fell to masker på hver side av markøren, legg opp nye på neste omgang.

Strikk deretter 6 omg rett.

1 omg brettekant; 1 kast, 2 rett sammen.

10 om rett.Fest alle tråder.

Sy fast belegget nede ved bena og brettekanten oppe.

Sy sammen i skrittet.

Tvinne en tykk tråd av bunnfarge, og tre i løpegangen i midjen. 

Liker ·

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar