http://hverdags-blogger.blogspot.no/

mandag 5. januar 2015

Deilig å være norsk i Danmark

I år fikk vi lyst til å reise vekk nyttårsaften.  Kom til at København var en slik by vi hadde lyst til å bli bedre kjent med.  4 netter skulle vi være der og midt i byen ved tivoliet lå hotellet vårt.  Deilig.  Kom ned mandag i romjulen og det var like mye sne som her i Bergen.


Iskald men deilig sol.
Dagen etter var sneen vekke.


Syklenei Danmark var likevel i bruk,  guiden fortalte at det er over 8 mill. sykler i Danmark.  Ca 5 mill. innbyggere, men jeg skjønner at der er mer enn en sykkel på hver danske.  I alle gater stod det sykler på dusinet.  Sykler ble brukt til alt:
Dette er typisk barnefamiliesykkel
Denne blir brukt både til barn og flyttingDrosje
I heisen til et senter, er det ikke lov til å ha med sykler i en bestemt tid på døgnet.  Tror ikke jeg har sett noe slikt før
Pynte til jul kan danskene
Vi hadde oss en tur på vannet i kanalene rund København.  Vakker bySpiste middag på en restaurant ved siden av Tivoli.  En stor ølbryggekoker i kobber.  Så vakker at den kunne stått alle plass.  Der var 2 stk.
Siste dagen kjøpte Per en veske til meg.  Han vet at jeg liker alt som glitrer.  Ikke ekte stener, men kunne vært det etter prisen.   GLAD!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar