http://hverdags-blogger.blogspot.no/

mandag 30. juli 2018

Drikkeflasker - gjenbruk




Jeg har en del drikkeflasker som jeg har kjøpt som ikke blir brukt lenger, DVs at de har aldri vært brukt.  Grunnen er at lokket som skjuler drikketuten ligger på nesen når du drikker.  Ubehagelig og dumt.

Tenkte på å hive dem, men så fant jeg på noe lurt.  Flaskene var veldig grei å ha sukker i, da var det bare å strø jevnt over grøt og etc.  Den andre bruker jeg til strø til fiskegrateng.  Jeg har i hvert fall sukkerflasken med meg i bobilen, nok sukker å ha med på en ferietur.




onsdag 25. juli 2018

Frukthage

Jeg har fått meg frukthage, har det meste av bær og frukt samlet bak drivhuset






Det er sååå deilig å bare gå å plukke seg noe bær.  Rips, stikkelsbær og solbær har vært moden ca tre uker, har ennå litt igjen.  Eplene og plommene er ikke moden ennå-

Mannen i huset ville spa opp litt av jorden rundt til potetåker, men det vil jeg ikke ha.  Husker da vi var små og alt det arbeidet det var.  Nei, jeg setter heller et par tre poteter i mai, da har vi til et par middager.  Har også bringebær og bjørnebær-  MMMM deilig

søndag 15. juli 2018

Urolige ben - varme ben

Jeg elsker duften av lavendel - jeg har to store tuer som bare vokser og vokser.  Om kvelden dufter det deilig.


 Jeg går mye barbent om sommeren, elsker å kjenne gresset under bena,  Jeg går også på grus, og derfor blir huden litt tykk om jeg ikke passer på.


 Denne fotkremen med lavendel og oljen bruker jeg flittig.  Det hjelper mot rastløse ben, varme ben, i hvert fall mine.  Kan være så plaget av varme ben at det går ut over nattesøvnen.  Det som er pussig er at jeg ikke får kjøpt denne på butikken eller apoteket, men må skrive etter.

Dette er en humlevennlig plante. Det er alltid ca 20 humler i denne buketten.  Tjommy elsker å snuse, må passe på at han ikke blir stukket.



Jeg er ikke så glad i å skrive etter slike ting, men min svigerinne er kjempegrei med det.  Hun har holdt meg med denne kremen i mange år.



fredag 6. juli 2018

Flotte kjoler fra Rauma Garn


Denne sommeren har Rauma Garn flotte sommerkjoler som du kan strikke,  Denne kjolen (PT Design nr 143) har jeg strikket to av i barnestørrelse,  Hadde begynt i sommer, men hadde ikke med meg så lang rundpinne (120 cm).





Derfor begynte jeg på denne.  Veldig fin denne også
PTdesign nr 78.






Jeg vil strikke den uten ermer



Disse to barnekjolene stod i siste ukeblad Familien, så flott